Má účast v soutěži na Cuketka.CZ

Soutěž s panem Cuketkou - www.cuketka.cz
 

Účastním se se svým „exkluzivním“ receptem soutěže na www.cuketka.cz, tak mi držte palce ;o)

Velká zimní soutěž s panem Cuketkou

 

Recept je to vskutku světový, však jej posuďte sami:

Jurášovy zapékané brambory

Vezmeme si přesně tolik bramborů, kolik chceme sníst, dobře je umyjeme, neloupeme, neškrábeme, jen je nakrájíme na dílky, např. jako když se krájí pomeranč – optimální je na 8-12 dílků dle velikosti brambory. Takto nakrájené brambory vložíme do zapékací misky nebo remosky, posypeme mletou sladkou paprikou (sladkou proto, že nemám rád ostrá jídla), se kterou nemusíme šetřit (doporučuju papriku od Kotányi nebo jak se to píše), osolíme a pokropíme olivovým olejem (nebo rostlinným, ale s oliváčem to je lepší). Pak to jednou až dvěma rukama vše dobře “prohněteme”, ale tak, abysme nerozlámali ty nakrájený kousky brambor a pečeme ve vyhřáté troubě nebo v remosce do tý doby, než to je hotový. Během pečení průběžně brambory kontrolujeme, promícháváme a ochutnáváním zjišťujeme, zda je tato pochutina už hotová. Pokud brambory připravujeme v zapékací misce, doporučuju ji zvrchu přiklopit alobalem. Podávat můžeme i jako přílohu, ale já osobně mám tyto brambory jako hlavní jídlo, k čemuž je ovšem ještě nutný mít spešl “majonézu”. Ta se připraví následovně. Suroviny pro majonézu pro 2 lidi – malý bílý choceňský jogurt, malá Zárubova majonéza v takový tý “krabičce” jak v tom bejvá termix (maj např. v Tescu jako Tesco majonézu, Zárubova je fakt nej), 3 až tři stroužky česneku, nebo dle chuti i víc, sůl. To je vše :o) Do misky kidneme jogurt a majonézu a dobře promícháme. Pak přidáme buď najemno nakrájenej, nebo v takovým tom udělátku rozmašírovanej česnek, osolíme a znovu dobře promícháme. Teď to ochutnáme a dle chuti případně ještě osolíme a přidáme česnek. Je dobrý, aby si ta majda mohla taky chvíli odpočinout v ledničce, než se servíruje, aby se chuť česneku stačila hezky rozvinout :o) No a pak už jen servírujeme brambory na talíř, na kterej si můžeme kidnout trochu tej majdy, buď přímo na brambory, nebo vedle, a konzumujeme… Mňam :o))) Přeju dobrou chuť ;o)

Jurášovy zapékané brambory

 

Recept včetně fotografické dokumentace najdete tady.

Advertisements

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s