Kde koupit Pu-Erh

V rubrice „Kde koupit“ budu uvádět různé čajové obchůdky, se kterými mám vlastní zkušenosti. O své zkušenosti se můžete podělit i vy. Velice rád v této rubrice uveřejním vaše postřehy z nákupů Pu-Erhu ;o)

20 komentářů: „Kde koupit Pu-Erh“

  1. Z vlastních skuÅ¡eností mohu říct, že se při výběru puerhu v žádném případě nelze spolehnout na jednoho dodavatele a rozhodně nedůvěřovat „svému“ obchodu, že když jsme od něj jednou koupili dobrý puerh tak nějaký další bude také kvalitní. Jediná možnost ,jak lze najít a kupovat dobré puerhy (pokud nechcete kupovat vždy 50g či celou cihlu/koláč který vám pak nebude chutna) je před každou koupí puerh ochutnat, či alespoÅ? koupit malý vzorek (třeba 10g)což dnes již dost obchodů umožÅ?uje. Ale abych přece jen zmínil nějaké obchody, pak nelisované puerhy bych kupoval v amaně (jejich lisované mě nijak neohromili) a lisované v guan yin, Lu Yu a Teanetu. U vÅ¡ech třech zmíněných jsem měl jak Å¡patné tak velmi povedené kousky, přičemž guan yin je z nich asi nejlevnější, což ovÅ¡em neznamená, že byste tam nesehnali puerhy dražší.

    To se mi líbí

  2. V „Čajovně u Sýkorova mostu“ v Ostravě mají výborný pu erh. Je označený jako „Stoletý Pu erh“ 100g za 380 Kč. Je to samozřejmě s nadsáznou, ale chuť má vynikající a krásně voní i „za sucha“. Dělám 5-tý nálev a zdá se, že nejsem ani zdaleka u konce :o)
    Začal jsem s 6 g na 300 ml. Takový jsem zatím neměl. Jenom pomlaskávám…
    Kdo máte možnost, neváhejte.

    To se mi líbí

  3. Jirka: obávám se, že v létě bude pozdě.. Včera jsem tam byl koupit alespoň 100 g a řekli mi, že další už asi nebude. Jestli mi pošleš na můj mail adresu, rád Ti pošlu vzorek.

    To se mi líbí

  4. dedpep: Moc děkuji za nabídku, ale nebudu zneužívat Tvé dobroty ;o)

    Vypadá to, že hodně čajomilců je z Ostravy nebo alespoň často navštěvuje čajovnu U Sýkorova mostu, tož až v létě (jestli) pojedu do Ovy, dám vědět a můžem udělat Pu-Erh session :o)

    To se mi líbí

  5. 2intact: Ochutnal jsem Chitsu Ping Cha – 5-letý koláč 350g , Mini Pu Erh v bambusu 200g, D418 Pu Erh Zhuan Cha – cihla 100g, Zhuan Cha 250g – 5 let, D 419 Cihla Pu Erhu 30 let a pak ještě desetiletou cihličku a puerh v bambusu(ale ty už došly)…kdybys měl zájem nějaký z nich koupit tak ti o něm něco napíšu…

    To se mi líbí

  6. No nemam nějak v práci co na práci tak bych mohl napsat pár slov o těch pu-erhech…
    takže 5-letý koláč 350g+Zhuan Cha 250g – 5 let: velkolistý typ puerhu, oba 2 lehčí ovocné typy, cihlička ale plnější, jemnější, z těhle 2 jednoznačně brát cihlu……ale pokud jim ještě nedošel, a myslim, že ho tam ještě trochu maj, tak v Guan yin měly za v podstatě stejnou cenu údajně 22letou cihlu, která v suchém stavu voní po přezrálých hruškách-ta je podle mě ještě lepší,než dva výše zmíněné.
    100g cihlička mě abych řekl pravdu dost otrávila, nemá hloubku ani jemnost,podle mě ztráta peněz
    mini puerh v bambusu: poměrně velmi levný a překvapivě ani neni až zas tak špatný, pokud si děláte pu erh tzv. evropským způsobem, tak to nebude špatná volba
    30tiletá cihla: blíže jsem popsal na föru teanetu, ale shrnutím: velmi zajímavý a dobrý čaj, který stojí za to vyzkoušet(pokud vám ho ovšem budou ochotni prodat jen trošku)

    To se mi líbí

  7. Čajovníky po sto letech už nerodí dobré listy. Stoletý puer jsem ochutnal, nezaujal – byl až moc ovocný a jinčí, což mi na pueru vadí. Cihlu pětiletou od teanetu mám, teď ji zrovna piju „kung fu cha“… Mňam!

    To se mi líbí

  8. Objednal jsem 2 čaje o obchodcajem.net. Yiwu Zheng Shan Bing Cha a Puerh cihla 4-letá. Od prvního zmiňovaného jsem si toho tolik nesliboval, plánoval jsem ho ochutnat a pak se kochat pěknym obalem a představovat si,jak se mi do budoucna třebas zlepší, naopak od cihličky jsem sliboval vzhledem k velmi pochvalným recenzím na odkazu velmi mnoho. Ale nakonec to dopadlo spíše naopak. Koláček mě velmi mile překvapil a asi to vypadá,že ho uležet nenechám, protože se do něj pustim. Cihličku bych nehodnotil tak extrémně pochvalně jako v těch výše zmiňovaných odkazech, ale určitě není nijak špatná. Poskytuje na cihlu ne-velkolistého puerhu překvapivě lehký nálev, kterému nezchází příjemná chuť a hodí se jistě na každodení popíjení. Je jakoby někde mezi klasickými tmavými puerhy, které dávají velmi hutný,tmavě rudý až neprůhledný nálev(podle délky louhování) a velkolistými tmavými puerhy. Doporučil bych ho právě spíše příznivcům velkolistých.Mě na něm mírně scházela plnost, ale i tak se k němu jistě budu rád vracet.Na závěr bych ještě rád vyslovil pochvalu za expresní dodávku. Objednával jsem jeden den odpoledne a zásilka dorazila již další den.

    To se mi líbí

  9. Co se týče Pu-ehru tak bych uplně zavrhl čajové stánky typu Oxalis, ale nakupoval to nejkvalitnější co na čekém trhu je a tudíž od Spolku milců čaje, tudíž v Dobrých čajovnách, kvalita je tam zaručena, bez pochyby.

    To se mi líbí

  10. Phetr: co se ostatních čajů týče, SMČ (DČ) je jistě dobrá volba, ale pokud bych tu chtěl kupovat pu-erh, podíval bych se rozhodně jinam (Longfeng.cz, Obchodcajem.net, Amana, Teanet…).

    To se mi líbí

Napsat komentář