Obrazem: Tradiční výroba Pu-Erhového koláče

Tradiční výroba Pu-Erhového koláče

Ve spolupráci se serverem Pu-Erh.Net vám přináším dalšího obrazového průvodce světem čaje Pu-Erh. Tentokráte se podíváme na tradiční způsob výroby Pu-Erhových koláčů…

Nejprve se do speciální formy vsypou napařené čajové lístky (Mao Cha), na které se umístí malý papírek s informacemi o původu koláče (Nei Fei) – ten, který je zalisovaný v koláči.

Tradiční výroba Pu-Erhového koláče

Poté se přes formu přetáhne pytel…

Tradiční výroba Pu-Erhového koláče

… který zhruba kopíruje tvar formy…

Tradiční výroba Pu-Erhového koláče

… čajové lístky se do něj přesypou…

Tradiční výroba Pu-Erhového koláče

… a forma se vysune z pytle.

Tradiční výroba Pu-Erhového koláče

Pytel je poté sbalen a vytvarován tak, aby se dal dobře slisovat pomocí kamenného závaží.

Tradiční výroba Pu-Erhového koláče

Pro vyvinutí vyššího tlaku a lepší slisování koláče je často nutné zatížit koláč také svou vlastní váhou.

Tradiční výroba Pu-Erhového koláče

Po slisování stačí už jen sundat z koláče závaží, vybalit koláč z pytle…

Tradiční výroba Pu-Erhového koláče

… dobře jej zabalit…

Tradiční výroba Pu-Erhového koláče

… hezky uložit mezi ostatní…

Tradiční výroba Pu-Erhového koláče

… a nechat je všechny chvíli zrát, předtím, než poputují ke spotřebiteli… Třeba právě k vám ;o)

Tradiční výroba Pu-Erhového koláče

Veškeré použité fotografie pocházejí z webu Pu-Erh.Net a jsou použity se souhlasem autora webu.

Článek naleznete též na e-čajovně, jejíž návštěvu vám vřele doporučuji ;o)

Advertisements

2 thoughts on “Obrazem: Tradiční výroba Pu-Erhového koláče”

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s