Video: Kung Fu příprava Pu-Erhu



Jeden návštěvník mého webíku mě před nedávnem upozornil na jedno krásné video ukazující Kung Fu přípravu Pu-Erhu, které se nachází na serveru YouTube. Musím se tedy o něj s vámi podělit. Přeji vám pěkné pokoukáníčko ;o)

Pokud máte zájem si toto video stáhnout, klikněte sem (7:27, 40MB, AVI).

30 komentářů: „Video: Kung Fu příprava Pu-Erhu“

  1. Prakticky vše, co jste viděl na tomto videu, se dá v mnoha čajovnách nebo obchůdcích s orientálním zbožím zakoupit, takže v pořízení podobné výbavičky Vám téměř nic nebrání, milý pane c. ;o)

    To se mi líbí

  2. no právě ten kybel i roura mi tam přišly rušivé, já bych to obojí schoval do většího stolku nejlépe, nebo kdyby to moře mělo v sobě nějaký ten výměnný kanistr integrované…. mají?

    To se mi líbí

  3. Jojo, některá čajová moře mají uvnitř šuplík (často plastový), z něhož se voda vylije a jede se dál, ovšem to už může během kung fu působit možná rušivěji, než hadice s kbelíkem pod stolem ;o)

    To se mi líbí

  4. Tady uvádím ceny všech věcí co se objevily v tomhle videu: čajové moře: od 500 Kč (nejlevnější (nejmenší) obchodcajem.net), konvička yixing: od 380 Kč do 12 000 Kč(nejlevnější čajovna na sýkorově mostě, 500 je slušná cena – amana), čichací souprava: 70 Kč (teanet), kovové sítko: 60 Kč (teanet), kamjove (varná konvice) – 1100 Kč (jedině teanet v ČR) a džbánek – od 100 Kč.

    To se mi líbí

  5. navíc bambusové sítko velmi špatně cedí, protože má moc velké mezery. A taky skoro nic nevydrží a vlastně podle mě ani neni nejak moc pěkný…

    To se mi líbí

  6. to Michal: všeobecně se za lepší považuje starší, ale někteří mají ńejraději mladé zelené puerhy. Jinak tmavé puerhy se věkem až zas tolik nezlepšují, u zelených je rozdíl podstatně větší. Pokud chceš vědět víc doporučuju pu-erh.net. Jinak v českých čajovnách mě přijdou ty roky někdy střílené dost od boku, tak na to moc nedej. Kašli na roky a posuzuj jen jestli ti čaj chutná. Skleněnej i Yixing džbánek maj v teanet.cz a o dost dražší v amaně.

    To se mi líbí

  7. Vojtěchu: Jeden odkaz na příspěvek je v pohodě. Jakmile jich tam je víc, příspěvek to pozdrží ;o)

    Všichni: zkuste využívat taky diskusi – viz odkaz Diskuse v menu ;o)

    To se mi líbí

  8. Michal: to záleží jen na tobě 😉 Pokud je to sítko kovové nebo porcelánové, tak klidně. Pokud je ale třeba tykvové, byl bych již na pozoru, sítko začajované jedním druhem čaje by mohlo ovlivÅ?ovat chuÅ¥ jiného druhu 😉

    To se mi líbí

Napsat komentář