Ve spolupráci se serverem Pu-Erh.Net vám přináším dalšího obrazového průvodce světem čaje Pu-Erh. Tentokráte se podíváme na tradiční způsob výroby Pu-Erhových koláčů…
Nejprve se do speciální formy vsypou napařené čajové lístky (Mao Cha), na které se umístí malý papírek s informacemi o původu koláče (Nei Fei) – ten, který je zalisovaný v koláči.
Poté se přes formu přetáhne pytel…
… který zhruba kopíruje tvar formy…
… čajové lístky se do něj přesypou…
… a forma se vysune z pytle.
Pytel je poté sbalen a vytvarován tak, aby se dal dobře slisovat pomocí kamenného závaží.
Pro vyvinutí vyššího tlaku a lepší slisování koláče je často nutné zatížit koláč také svou vlastní váhou.
Po slisování stačí už jen sundat z koláče závaží, vybalit koláč z pytle…
… dobře jej zabalit…
… hezky uložit mezi ostatní…
… a nechat je všechny chvíli zrát, předtím, než poputují ke spotřebiteli… Třeba právě k vám ;o)
Veškeré použité fotografie pocházejí z webu Pu-Erh.Net a jsou použity se souhlasem autora webu.
Článek naleznete též na e-čajovně, jejíž návštěvu vám vřele doporučuji ;o)
pockat pockat a co treba nejaky schnuti? to se mokry napareny listky slisujou a rovnou zabalej?
To se mi líbíTo se mi líbí
Nie, balia sa po usušení, sušia sa na stopjanoch viď napr. tu http://www.teaandcoffee.net/0205/tea4.jpg
To se mi líbíTo se mi líbí